Vejviser til Peterslyst

Opholdsstedet Småskolen på Peterslyst ligger i udkanten af Virklund, klods op ad Vesterskoven – midt i noget af Danmarks smukkeste natur.

På Peterslyst har alle unge deres eget store og lyse værelse, som man hver især indretter som smag og behag er til. Derudover har vi store fællesområder herunder et stort åben køkken, der danner centrum for vores daglige fællesskab – her bliver kokkereret, lavet lektier, spillet spil, snakket, sunget og løst dagligdagens udfordringer.

Som det helt centrale på Peterslyst har vi hestene i fokus. Når man indskrives på stedet, tilbydes man “sin egen hest”, som han har til den dag man igen flytter fra Peterslyst. Formålet med, at den unge “får” sin egen hest er, at enhver har en bedste ven, der til enhver tid er fortrolig. Til den kan man betro sine glæder og sorger, og hesten vil altid være loyal overfor den unge.

Vores ønske er at skabe et hjem, hvor man som ung har mulighed for individuel udvikling. En væsentlig forudsætning for personlig udvikling bygger på tillid bundet i en forudsigelig og omsorgsfuld hverdag. Hvor der tilbydes den fornødne ro.

På Peterslyst tilrettelægger vi vores rammer og pædagogik, således at indsatsen har til formål, at de unges muligheder optimeres i forhold til på sigt at kunne tage del i fællesskabet samt varetage et selvstændigt voksenliv.